JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2poistettu 09.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.sanomanetti.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.sanomanetti.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm


Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määrätyt verkkoviestit.  Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen http://www.12.fi/2005/05/24/etusivu.htm
Tämä sivu ei ole muuttunut.


Sanomanetti  24.05.2005

  
 
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
sanomanetti.fi  politiikka. media. talous

 

Uusin lehti

Arkistohaku

Depis

Elokuva

Gallup

Imagine

Kaupunkikuva

Kuvagalleria

Lehdet

Liikunta

Opetus

Perhe

Politiikka

Sota ja rauha

Tv ja radio

Talous

Työtä

Valokuva

Velka

Viikon kuva

 
 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

Linkit.
Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

 

Sisällysluettelo.
2005.  Tammikuu
2005.  Helmikuu
2005.  Maaliskuu
2005. Huhtikuu
2005. Toukokuu

 

sanomanetti.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
Sanomanetti
@hotmail.com

 

Voiton päivä.
 
Supernova. Kuvitelma mahtipontisesta sotilasparaatista. 2005/05/10/kuvasuper...

 

Vaikea kuva.

2003/04/10/irakinsota

 

Kuva.
 
Työttömät nuoret ilmoittautumassa EU:n nopean toiminnan -joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina.
2005/05/10/etusivu

 

Tänään tiistaina 24.05.2005.
Karpela vs. Pietilä.

Uhri vai hyväksikäyttäjä. Julkisuudella ratsastaja putosi. Karpela yhä vakavasti sairas.

Karpela syyttää Ilta-Sanomia valheellisista jutuista.
Karpelan avoin kirje.  

Tanja Karpela vaikenee virheistä.
Avoin kirje. Ministeri Tanja Karpelalle.

Väärät väitteet Ilta-Sanomissa 21.05.2005.

Linkit, aluksi.





 

etusivu tiistaina 24.05.2005. Ministeri vs. päätoimittaja.

Karpela vs. Pietilä. Kuva: Pertti Manninen 23.05.2005.

Karpela vs. Pietilä.
2  3  4  5  6  7  8  9  10

1.

Pertti Manninen
tiistaina 24.05.2005.
Sanomanetti


“Ilta-Sanomien päätoimittaja Antti-Pekka Pietilän Canossan matka. Siinä tämän jutun uusi alanimi. Päänimi 'Karpela vs. Pietilä' on kuitenkin enemmän kuin äkkiseltään luulisi." 


Lauantaina 21.05.2005 tiedotusvälineet kertoivat, että kulttuuriministeri Tanja Karpela on lähettänyt avoimen kirjeen Ilta-Sanomien päätoimittaja Antti-Pekka Pietilälle, jossa Karpela väittää joutuneensa tietoisen ajojahdin ja mustamaalauksen kohteeksi. Tällaisen käsityksen uutisoinnista sai.

Sitten sain todistajalausunnon, jonka mukaan päätoimittaja Pietilä kirjoittaa ilkeästi. Asia rupesi kiinnostamaan ja hankin Ilta-Sanomien viikonvaihdenumeron (21.05-22.05.2005).

 

Sitä hankkiessani muistin aikaisempia Ilta-Sanomien uhreiksi joutuneita: Esko Ahoa, Anneli Jäätteenmäkeä, ainakin. Näistä olin kirjoittanut paljonkin ja ajattelin tehdä niistä nyt yhteenvedon.

Lisäksi ajattelin katsoa, mitä Sanomanetti on kirjoittanut Karpelasta. Mielessä oli päällimmäisenä ministerin selitykset opintotuen korjaamattomuudesta ja siitä silmänkääntötempusta, jolla ministeri väitti opiskelijoiden aseman itse asiassa paranevan, kun ne (opiskelijat) saavat enemmän opintolainaa!

Lainaus Karpelän kirjoituksesta: "Syksyllä valmistuu lakiesitys, jossa opintolainan kuukausimäärää esitetään nostettavaksi 220 eurosta 300 euroon. Korkeakouluopintoihin myönnettävän opintotuen taso nousisi tällöin 80 euroa kuukaudessa."

Tämän väitteen asetin ehdolle “Vuoden limboksi” ja Karpelan “Vuoden limbo-palkinnon” saajaksi. Asia löytyy joltakin sivulta, johon tässä linkki: 2004/08/12/karpeladromberg.htm

 

Muuten: En muista, että Ilta-Sanomat olisi Karpelan tätä toimintaa käsitellyt ollenkaan saati sitten arvostellut sitä. Tämä taustaksi.

 

Ajattelin jutun otsikoksi: “Päätoimittaja Pietilä ei luovuta“. Karpelan avoin kirje löytyi monestakin netin paikasta, ei kuitenkaan Ilta-Sanomien nettisivuilta.

Sunnuntaina 22.05.2005 en vaivannut kovin paljon päätäni asialla. Joillakin vapailla sivuilla, esim. Kalevassa, Aftonbladetissa ja Guardianissa kävin kuitenkin lukemassa päivän asioita ja jonkun haunkin tein kerätäkseni aineistoa tähän Karpela-juttuun.

Tänään maanantaina 23.05.2005 ryhtyessäni kirjoittamaan juttua kuulin radiosta, että Pietilä vaatii lehdessään selvyyttä niihin 18 kohtaan, jotka ovat Karpelan mielestä virheellisiä.

Löysin myös Ilta-Sanomien tiistain 17.05.2005

Bisquit: "Tietyssä mielessä kreatonistin ja evolutionistin ero on kuin suomen ja englannin kielen aamurutiineilla. Suomalainen panee aamulla kengän jalkaan, mutta englantilainen jalan kenkään. Näennäisen suuresta poikkeavuudesta huolimatta kummankaan ei tarvitse lähteä kaupungille sukkasillaan." Kaikkea kanssa.- 

numeron, jossa selostetaan “Ministeri Karpelan terveys petti” ja “Ministeri antanut viime aikoina puheenaiheita” ja jossa näiden juttujen ohessa kuvituksena julkaistiin myös Seura-lehden kohuttu kansi (värikuva), jossa oli ylempänä Karpelan isot kasvot ja alempana pääministeri Matti Vanhasen hiukan pienemmät kasvot ja jossa kissankokoisin kirjaimin oli seuraavat tekstit: “Matti Vanhanen ja Tanja Karpela” ja “Öinen kohtaaminen”.

Ilta-Sanomien viikonvaihdenumeron liitteen juttu oli otsikoitu: “Uhri vai hyväksikäyttäjä” ja päätoimittaja Pietilän kolumni lehtiosassa: “Julkisuudella ratsastaja putosi”. Otin yhdistelmäkuvan koko roskasta (Huom! Tämän nyt kirjoittamani jutun ensimmäisessä versiossa kyllä luki “paskasta”).

Tähän hiukan nimiä: päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä, Ilta-Sanomat, toimittaja Eija Kallioniemi, Ilta-Sanomat, toimittaja Sanna Ukkola, Ilta-Sanomat, päätoimittaja Jari Lindholm, Seura.

 

Ilta-Sanomia julkaisee pörssiyhtiö SanomaWSOY ja lehdestä tarkistuksen jälkeen Ilta-Sanomat Oy. Sähköpostiosoitteena on: ilta-sanomat@sanoma.fi .
Omistajillehan se raha kuitenkin menee, ehkä on turvallista piiloutua aputoiminimen taakse, niin mahdollisissa oikeudenkäynneissä pääyhtiön nimi ei tahraantuisi!

 

Se siitä. Lue kuitenkin Nettisanomien juttu, jossa väitetään SanomaWSOY:n syyllistyneen rikokseen Irak-vuoto asiassa. Juttu on osoitteessa: 2004/03/25/etusivu.htm

 

Sitten kävin ostamassa R-kioskista maanantain 23.05.2005 Ilta-Sanomat ja yllätys: Päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä olikin nöyrää poikaa ja antaisi Karpelalle mahdollisuuden kertoa, mitkä 18 kohtaa olivat väärin, jotta hän voisi vastata niihin.

 

Myöhäistä! Ilta-Sanomien nettisivuilta sai lukea, että Karpela avustajansa välityksellä on ilmoittanut, ettei ministeri anna enää mitään lausuntoja lehdelle.

Karpelan avoimessa kirjeessä Antti-Pekka Pietilälle Karpela ei syyttänyt koko mediaa, vain Ilta-Sanomia. Pelkästään Ilta-Sanomia lukeva ei tiedä tästä mitään, koska lehti ei ole julkaissut Karpelan avointa kirjettä.

 

Ilta-Sanomat julkaisi siis tänään päätoimittaja Pietilän avoimen kirjeen ministeri Tanja Karpelalle. Otin siitäkin kuvan iltapäiväkahvilla Rosanne-kahvilan terassilla, jossa jo tarkenee istua (toisen kerran tänä keväänä). Lisäksi juttuun juuttuessani sain santsikupin ilmaiseksi, kiitos!

“Ilta-Sanomien päätoimittaja Antti-Pekka Pietilän Canossan matka.” Siinä tämän jutun uusi alanimi. Päänimi “Karpela vs. Pietilä” on kuitenkin enemmän kuin äkkiseltään luulisi.

 

Pertti Manninen. Päätoimittaja, Sanomanetti. Maanantaina 23. toukokuuta 2005.

 

P.S. Seuraavassa muualta ja Nettisanomista kaivettua materiaalia jossakin järjestyksessä, mahdollisesti lyhyin kommentein.
Sama.

2

 

Ilta-Sanomat
Viikonvaihteen jutut, jotka saivat Tanja Karpelan kirjoittamaan avoimen kirjeen päätoimittaja Antti-Pekka Pietilälle.

Ilta-Sanomat. Plussa. Politiikka. Sanna Ukkola. 21. toukokuuta 2005.

“Uhri vai hyväksikäyttäjä.

 

Ilman julkisuutta Tanja Karpela ei istuisi kulttuuriministerinä,. Nyt medialla vuosia ratsastaneen Karpelan avustaja syyttää ministerin sairaudesta toimittajia.

“Lööppisaastan” myrkyttämä kulttuuriministeri Tanja Karpela (kesk) on vuosia käyttänyt mediaa asioidensa ajamiseen. Edes ministeri ei kuitenkaan voi hallita julkisuutta loputtomiin.

Onko Tanja Karpela median uhri vai sitä siekailematta hyväksikäyttävä poliitikko?

Sairauslomalle jääneen ministerin avustajan mukaan Karpelan sairastuminen johtuu mediasta.
STT:lle lähettämässään tiedotteessa erityisavustaja Seija Turtiainen totesi: “Se ei ole työperäistä stressiä, vaan hänellä on lööppisaastan myrkyttämä keho.”

 

Tanja Karpela on hallinnut julkisuuskuvaansa vuosia lähes täydellisesti. Tanja Vienonen ilmestyi lehtien kansiin parikymppisenä Miss Suomena, joten eduskuntaan noustessaan hän oli jo veteraani mediahallinnassa. Hän muuttui hetkessä eroottisissa kuvissa poseeraavasta vaaleaveriköstä jakkupukuiseksi virkanaiseksi, antoi hiustensa tummua ja laittoi nenälleen silmälasit. Entinen alusasumalli alkoi eduskunnassa vastustaa pornoa ja ajaa rukouspäivää.

 

Viime vaaleihin Karpela lähti tarkasti suunnitellulla ohjelmalla, joka sisälsi lukemattomia lehtihaastatteluita ja kansijuttuja. Sellaisesta muut poliitikot voivat vain uneksia. Superjulkisuus seurusteluineen Sauli Niinistön (kok) kanssa toikin vuoden 2003 vaaliessa jättipotin, maan kolmanneksi suurimman äänisaaliin (yli 19 000 ääntä) ja valtioneuvoston jäsenyyden.

Ministerikaudella Karpelan saaman julkisuuden sävy on alkanut muuttua. Aluksi kritiikkiä tuli siitä, että ministeri tuntui pakoilevan niin politiikan toimittajia kuin eduskunnan kyselytunejakin. Hän linnoittautui sihteerin ja erityisavustajan taakse.

 

Karpela haluaa kontrolloida, mitä hänestä kirjoitetaan ja kuka kirjoittaa. Ministeri valikoi tarkoin luottotoimittajansa, jotka varmasti kirjoittavat hänestä positiiviseen sävyyn.

Moni juttu esimerkiksi Niinistön ja Karpelan suhteesta oli ministerin itsensä tehtailema. Hänellä on tapana antaa “pimeästi” tietoja toimittajille, vaikka julkisesti näyttääkin vaikenevan yksityiselämästään. Hän on mukana jutun kirjoittamisessa, antaa toimittajille tarvittavat tiedot ja hyväksyy uutisen vielä ennen julkaisua. Itse jutusta saa kuitenkin sellaisen kuvan, ettei ministerillä ole sen kanssa mitään tekemistä, hän “ei kommentoi” ja toimittaja olisi saanut tiedot muualta.

Esimerkiksi kuuluisa kuva, jossa Sauli Niinistö ja Tanja Karpela istuvat kahvilla eduskunnan kuppilassa oli tarkkaan harkittu julkisuustemppu. Pariskunta istui pöydässä, kunnes kaikki valokuvaajat olivat saaneet kaipaamansa yhteiskuvan.

 

Kun Ilta-Sanomat ei vuoteen kirjoittanut Karpelasta isoa lauantain kansijuttua, hänen silloinen erityisavustajansa otti yhteyttä Ilta-Sanomien toimittajaan ja pyysi tätä lounaalle keskustelemaan yhteisistä työkuvioista.

Kun Tanja Karpela oli lähdössä Intiaan Amma-keskukseen, hän otti yhteyttä Ilta-Sanomien päätoimittajaan Antti-Pekka Pietilään. Ministeri yritti käydä kauppaa ja toivoi mahdollisimman myönteisiä juttuja Intian-matkasta. Pietilä ei ehdotukseen suostunut.

 

Erityisavustaja Turtiainen muodostaa ministerin ja toimittajien välille muurin, jonka läpi tihkuu vain avustajan nuotittamia latteuksia. Toimittajat kertovat, että Turtiainen saa silmittömiä vihanpuuskia, kiroilee ja lyö puhelinta korvaan, ellei juttu miellytä kulttuuriministeriä.

- Olen tehnyt näitä hommia 14 vuotta, mutta koskaan kukaan haastateltava ei ole saanut yhtä valtaisaa raivokohtausta, puhunut täysin asiaankuulumattomia ja haukkunut samalla Sauli Niinistön, kuvaa eräs Turtiaisen kanssa työskennellyt toimittaja.

 

Entinen kulttuuriministeri Kaarina Dromberg (kok) kuvaa kulttuuriministerin työtä rankaksi, mutta mielenkiintoiseksi. Matkustelu, kansainväliset tehtävät ja EU-asiat vievät aikaa. Karpela saattaakin olla ylimitoittanut voimansa vaativaan työhön.

- Pesti ei välttämättä ole nuoren perheihmisen työmaa. Karpela oli poliittisesti kokematon aloittaessaan, joten ei ihme, jos voimat ehtyvät.

 

Ministeri Karpelalla alkaa olla pula poliittisista tukijoista. Opetusministeriön pitkäaikainen työntekijä ja lukuisia ministereitä nähnyt keskustavaikuttaja katsoo Karpelan jääneen yksin, kun häntä ministerikauden alkuvaiheissa tukenut ylijohtaja Kalevi Kivistö, itsekin entinen kulttuuriministeri, jäi eläkkeelle. Sen jälkeen Karpelalla ei ole ollut korkean tason virkamiestukijaa ministeriössä.

Myöskään ensimmäisen vaalikauden aikana Karpelan poliittisena mentorina toiminut Matti Vanhanen ei ole ehtinyt tukea Karpelaa omilta kiireiltään. Karpelan poliittista yksinäisyyttä lisäsi kihlauksen purkautuminen Sauli Niinistön kanssa. Tämä oli joka tapauksessa poliittinen sparraaja ministerinä kokemattomalle kihlatulleen.

 

Psykologi Pekka Saurin mukaan on varsin yleistä, että poliitikko syyttää mediaa ahdingostaan.
- Syy on usein jossain muualla kuin itsessä, joko toisessa ihmisessä tai tiedotusvälineissä.

Saurin mukaan suomalainen media on varsin korkeatasoista verrattuna moneen muuhun maahan.
- Toimittajat tarkistavat uutisten taustat, eikä juttuja keksitä päästä.

Sauri muistuttaa, että positiivinen julkisuus ei välttämättä kestä loputtomiin.
- Julkisuutta ei pysty säätelemään - onneksi. Jos poliitikko käyttää mediaa hyväkseen saadakseen positiivista mainetta, kannattaa varautua siihen, että jossakin vaiheessa saattaa tulla esille vähemmän imartelevia asioita.” +

 

Kuvateksti: “Suositusta missistä tuli onneton ministeri.” [Sic! Sanomanetti]

 

Ilta-Sanomat. Plussa. Politiikka. Sanna Ukkola. 21. toukokuuta 2005. Uhri vai hyväksikäyttäjä.

(Aukeaman vasemmalla puolella teksti koko sivulla ja aukeaman oikealla puolella iso kasvokuva, johon on upotettu pieni bikininen ylävartalokuva missiajoilta, koko sivulla.)

 

Henkilöt, nimeltä mainitut: Tanja Karpela, Tanja Vienonen (Tanja Karpela nuorempana), Seija Turtiainen, Sauli Niinistö, Antti-Pekka Pietilä, Kaarina Dromberg, Kalevi Kivistö, Pekka Sauri ja jutun kirjoittajaksi mainittu Sanna Ukkola.

 

Henkilöt, nimeltä mainitsettomat: toimittajat, poliitikot, politiikan toimittajat, sihteeri, luottotoimittajat, valokuvaajat, silloinen erityisavustaja, Ilta-Sanomien toimittaja, eräs Turtiaisen kanssa työskennellyt toimittaja, poliittiset tukijat, opetusministeriön pitkäaikainen työntekijä ja lukuisia ministereitä nähnyt keskustavaikuttaja, korkean tason virkamiestukija, toinen ihminen.

 

JA

Ilta-Sanomat
Viikonvaihteen jutut, jotka saivat Tanja Karpelan kirjoittamaan avoimen kirjeen päätoimittaja Antti-Pekka Pietilälle.

 

Ilta-Sanomat Kolumni. A-P. Pietilä. Lauantaina 21.5.2005.

“Julkisuudella ratsastaja putosi.

Tanja Karpela on äänestäjien suosikki mutta ministerinä raakile. Hänen osaamisensa ei riitä valtioneuvoston jäsenyyteen. Tämän Karpela on itse myöntänyt avustajilleen ja luottotoimittajilleenkin.

***

Vaativat päätökset ovat panneet kulttuuriministerin vatsan jo monesti sekaisin. Äärirajoilla työskentely on uuvuttanut ja sairaus on muuttunut entistä vakavammaksi.

Karpela ei alun perin tavoitellut ministerin salkkua vaan eduskunnan varapuhemiehen paikkaa. Hän ehdotti Ilta-Sanomille, että lehti lähtisi tukemaantä tavoitetta.

Karpelan eväiden riittämättömyyteen eivät vaikuta sukupuoli tai sairaus vaan hänen ominaisuutensa.

Hänellä ei ole ollut elävää kiinnostusta kulttuuriin.

Hänen kotonaan ei ole ollut edes kirjahyllyä.

Hän ei ole harrastanut elokuvia ja ensimmäisen kerran elämässään hän kävi oopperassa seurustellessaan Sauli Niinistön kanssa.

Kulttuurin moniottelijan Jörn Donnerin mielestä Karpela on tehtäväänsä soveltumaton ja epäpätevä (IS 20.5.05).

 

***

Karpela on tavoitellut aktiivisesti julkisuutta. Kun hän erosi ensimmäisestä aviomiehestään ja muuttolaatikoita kannettiin pihalle, vieressä seisoi luottotoimittaja.

Kun haluttiin vahvistaa Suomen kansalle seurustelu Niinistön kanssa, valokuvaajat kutsuttiin eduskunnan kahvilaan.

Kun perheidylliä pönkitettiin, Karpela pyysi kuvaajat sirkukseen ikuistamaan itsensä, lapsensa ja silloisen miesystävänsä Niinistön.

Myös ero Niinistöstä muuttui etusivun jutuksi, kun naistenlehti sai avomielisen haastattelun ja tuoreet kuvat.

Karpelalla on ylikehittynyt pyrky julkisuuteen ja tarve selata kaikki lehdet nähdäkseen kuvansa.

Missinä opittu julkisuudella ratsastaminen nosti hänet kansansuosioon ja eduskuntaan. Se ei kuitenkaan riitä, sillä ministerin työ vaatii muutakin kuin näyttävyyttä. Pitäisi olla muitakin näyttöjä kuin hindujumalan halaaminen ja Paaville polvistuminen.

 

***

Karpela tietää, ettei hänen yksityisyydestään ole kerrottu julkisuudessa edes murto-osaa.

Kirjavat ihmissuhteet, niiden jälkipyykit ja ex-partnereiden katkerat tilitykset on jätetty julkaisematta häveliäisyyssyistä.

Karpela on ollut median suosikki, joka on saanut osakseen myötätuntoa, ymmärtämystä ja palstatilaa juuri siksi, että entisen missin taitamattomuutta politiikan kovassa maailmassa on haluttu ymmärtää.

Nyt kun osaamisen rajat ovat tiedossa ja ministeriys on käynyt ylivoimaiseksi, syylliseksi pitää nimetä media.

Muutoin äänestäjille olisi vaikeata selittää viime eduskuntavaalien kolmanneksi suosituimman ehdokkaan floppia.

Osaamattomuus ei riittänyt selitykseksi myöskään Tony Halmeen poliittiselle onttoudelle. Piti syyttää mediaa.”

 

Ilta-Sanomat Kolumni. A-P. Pietilä. Lauantaina 21.5.2005. Julkisuudella ratsastaja putosi.

(2/5 palstaa yksipalstaisena. Kirjoittajan ylävartalokuva. Sisään upotettuna isommilla kirjaimilla punaisena teksti: “Karpela on käyttänyt hyväkseen mediaa ja ulkonäköään.” ).

 

Henkilöt, nimeltä mainitut: Tanja Karpela, Sauli Niinistö, Jörn Donner, Paavi, Tony Halme ja kirjoittaja A-P. Pietilä.

 

Henkilöt ja jumalat, nimeltä mainitsettomat: äänestäjät, avustajat, luottotoimittajat (!), ensimmäinen aviomies, valokuvaajat, kuvaajat, lapset, kansa, hindujumala, ex-partnerit.

 

4

 

Ilta-Sanomat. Uutiset. Lauri Puintila. Lauantaina 21.5.2005.

“Karpela yhä vakavasti sairas.”

Tässä yhden palstan levyisessä ja sivun korkuisessa jutussa Karpelan erityisavustaja Seija Turtiainen kuvailee yksityisyyttä kunnioittamatta yllättävän yksityiskohtaisesti sairauden piirteitä, jotka lehti tietenkin julkaisee. Turtiainen toivoo sitä, että Karpela jätettäisiin puoleksi vuodeksi rauhaan kirjoittelulta. Sanomanetti, Pertti Manninen.

 

5

 

Karpelan avoin kirje ja siitä julkaistu uutinen.  Esim. Verkkouutiset.
http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=72220&hakusanat=karpela

politiikka

"Karpela syyttää Ilta-Sanomia valheellisista jutuista
STT-IKK, 21.5.2005

 

Kulttuuriministeri Tanja Karpela (kesk.) syyttää Ilta-Sanomia jatkuvista, tietoisesti kirjoitetuista halventavista ja valheellisesti jutuista.

 

Lehden vastaavalle päätoimittajalle Antti-Pekka Pietilälle osoittamassaan avoimessa kirjeessä ministeri Karpela viittaa viikonvaihteen Ilta-Sanomissa julkaistuihin artikkeleihin.

- Viikonvaihteen Ilta-Sanomissa väitätte, että syytän mediaa sairastumisestani. Se ei pidä paikkaansa. Kritiikki on kohdistunut yksinomaan Ilta-Sanomia kohtaan. Sinä aikana te olette ollut päätoimittaja, kirjoittaa kulttuuriministeri Karpela STT:lle toimittamassaan avoimessa kirjeessä.

 

Ministeri on sitä mieltä, että Ilta-Sanomien linja hänestä kirjoitetuissa jutuissa on poikennut muusta mediasta, joka on toiminut asiallisesti silloinkin kun on häntä sanoin arvostellut.

Viikonvaihteen Ilta-Sanomissa on Karpelan laskujen mukaan 18 väärää väitettä ja vielä lukuisia tarkoituksellisia loukkaavia vihjailuja. Niitä ministeri ei avoimessa kirjeessään erittele.

Karpelan mielestä kyseessä ei ole lukijoita palveleva tiedonvälitys vaan tarkoituksenhakuinen ja propagandistinen kampanja.

- Tavoitteeni on parantua ja palata töihin hoitamaan kulttuuriministerin tehtäviä parhaan kykyni mukaisesti, päättää kulttuuriministeri avoimen kirjeensä.

 

Ilta-Sanomat Tanja Karpelasta

 

Ilta-Sanomien viikonvaihdeliite Plussa otsikoi poliittisen artikkelinsa kulttuuriministeri Tanja Karpelasta Uhri vai hyväksikäyttäjä?. Jutun alaotsikko toteaa, että ilman julkisuutta Tanja Karpela ei istuisi kulttuuriministerinä.

Lehden mukaan medialla vuosia ratsastaneen Karpelan avustaja syyttää nyt ministerin sairaudesta toimittajia.

IS:n kirjoitus alkaa:"Lööppisaastan" myrkyttämä kulttuuriministeri Tanja Karpela (kesk.) on vuosia käyttänyt mediaa asioidensa ajamiseen. Edes ministeri ei kuitenkaan voi hallita julkisuutta loputtomiin.

Sen jälkeen artikkelin kirjoittanut toimittaja kysyy, onko Tanja Karpela median uhri vai sitä siekailematta hyväksikäyttävä poliitikko.

 

Artikkelissa todetaan muun muassa, että sairauslomalle jääneen ministerin avustajan mukaan Karpelan sairastuminen johtuu mediasta.

Jatkossa sanotaan, että Karpela haluaa kontrolloida, mitä hänestä kirjoitetaan ja kuka kirjoittaa. Jutun mukaan ministeri valikoi tarkasti luottotoimittajansa, jotka varmasti kirjoittavat hänestä positiiviseen sävyyn.

Kun Tanja Karpela oli lähdössä Intiaan Amma-keskukseen, hän otti IS:n mukaan yhteyttä päätoimittaja Antti-Pekka Pietilään: Ministeri yritti käydä kauppaa ja toivoi mahdollisimman myönteisiä juttuja Intian-matkasta. Pietilä ei ehdotukseen suostunut.

 

Pietilä: IS arvioi artikkelissa Karpelan ministeritoimintaa

 

Kulttuuriministeri Tanja Karpela ei ministerinä voi toimia mediamaailmassa samalla tavalla kuin missinä ja valokuvamallina, tähdentää Ilta-Sanomien päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä.

Hän totesi lauantaina STT:lle, ettei Ilta-Sanomien viikonvaihteen kirjoituksia ole kohdistettu kulttuuriministeriä vastaan, vaan niissä on arvioitu Karpelan ministeritoimintaa.

- Olemme halunneet, että nämä taustat ja nimenomaan hänen toimintatapansa suhteessa mediaan tulisi julki.

Lisäksi halusimme kertoa, että Ilta-Sanomat ei ole suostunut pönkittämään hänen julkisuuskuvaansa, niin kuin hän on jatkuvasti ja useaan kertaa meille ehdottanut. Siitä tässä on kysymys, painotti päätoimittaja Pietilä.

- Mitä taas tulee tähän ajankohtaan, niin Karpelan ministerikausi ja minun päätoimittajakauteni alkoivat suurin piirtein samoihin aikoihin, huomautti Pietilä.

- Kun Karpela oli missi, hän tietysti toimi toisella tavalla tai se sopi hänen toimintatyyliinsä, kun hän antoi haastatteluja. Missimaailman toimintatapa ei kuitenkaan sovi ministerin toimintatapaan.

     

6

Karpelan avoin kirje ja siitä julkaistu uutinen.  Esim. Verkkouutiset.
http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=72220&hakusanat=karpela

 

Karpelan avoin kirje

 

Kulttuuriministeri Tanja Karpelan erityisavustaja Seija Turtiainen lähetti STT:lle lauantaina seuraavan kirjeen sähköpostitse:

 

Avoin kirje
Vastaava päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä

Viikonvaihteen 21.5.2005 Ilta-Sanomissa väitätte, että syytän mediaa sairastumisestani. Se ei pidä paikkansa. Kritiikki on kohdistunut yksinomaan Ilta-Sanomia kohtaan.

Sinä aikana kun Te olette ollut päätoimittaja, lehtenne on jatkuvasti ja tietoisesti kirjoittanut minusta halventavia ja valheellisia juttuja.

Tässä suhteessa linjanne on poikennut muusta mediasta, joka on toiminut asiallisesti silloinkin kun on minua kovin sanoin arvostellut.

Viikonvaihteen Ilta-Sanomissa on laskujeni mukaan 18 väärää väitettä ja vielä lisäksi lukuisia tarkoituksellisesti loukkaavia vihjailuja.

Kyseessä ei ole lukijoita palveleva tiedonvälitys vaan tarkoitushakuinen ja propagandistinen kampanja. Tämä osoittaa, että haluatte jatkaa valitsemallanne linjalla.

Tavoitteeni on parantua ja palata töihin hoitamaan kulttuuriministerin tehtäviä parhaan kykyni mukaisesti.

Espoossa 21.05.2005

 

Tanja Karpela kulttuuriministeri"

     

Kerro kaverille Politiikka Tulosta
Verkkouutiset loppuu.

 

7

 

Ilta-Sanomat jatkaa.

 

Ilta-Sanomat. Uutiset. Maanantai 23.05.2005. (Kirjoittajan nimeä ei mainita)

“Tanja Karpela vaikenee virheistä.

Kulttuuriministeri Tanja Karpela (kesk) syytti lauantaina Ilta-Sanomia jatkuvista, tietoisesti kirjoitetuista halventavista ja valheellisista jutuista.
Karpelan mukaan viikonvaihteen Ilta-Sanomissa oli "18 väärää väitettä ja vielä lisäksi lukuisia tarkoituksellisesti loukkaavia vihjailuja".

Syytökset "tarkoituksenhakuisesta ja propagandistisesta kampanjasta" Karpela esitti avoimessa kirjeessään vastaavalle päätoimittajalle Antti-Pekka Pietilälle. Kirjeen lähetti Suomen Tietotoimistolle Karpelan erityisavustaja Seija Turtiainen.

 

Ministeri Karpela on tällä hetkellä sairauslomalla.

IS pyysi eilen sairauslomalla olevaa ministeri Karpelaa nimeämään nämä väärät väitteet. Hänen erityisavustajansa sanoi kuitenkin, ettei Karpela anna Ilta-Sanomille enää minkäänlaisia lausuntoja.

- Pietilä sanoi, että ministeri on koko aika tunkemassa julkisuuteen. Hän ei todellakaan tunge enää Ilta-Sanomiin päin ollenkaan. Ministeri ei tunge enää julkisuuteen Ilta-Sanomien kautta eikä enää anna Ilta-Sanomille minkään näköisiä lausuntoja, Turtiainen toisti.

 

Vanhanen: Karpela onnistunut hyvin.

 

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) puolustelee Karpelan toimia hallituksessa.
- Hän on selviytynyt tehtävistään erittäin hyvin, kun katsotaan vaikka kulttuuri-, nuoriso- ja urheilumäärärahojen kehitystä, Vanhanen sanoi eilen Yleisradion pääministerin haastattelutunnilla.

Vanhanen sanoi, ettei hän pääministerinä ota vastaan Ilta-Sanomissa Karpelaa kohtaan esitettyä arvostelua.

Vanhasen mukaan olisi kohtuullisempaa käydä tällaista keskustelua, kun kulttuuriministeri on taas jaloillaan vastaamassa tekemisistään niin, ettei hänen tarvitsisi lähettää vastineita sairasvuoteeltaan.

Vanhasen mielestä tiedotusvälineiden olisi syytä itsekin tunnustaa, että julkisuuden henkilöiden yksityiselämä ei ole enää samalla tavalla yksityistä kuin aikaisemmin. Pelisäännöt ovat hänen mukaansa muuttuneet.”

Kuvateksti: “Tanja Karpela ei suostunut nimeämään, mitkä hänen mukaansa olivat vääriä väitteitä viikonvaihteen Ilta-Sanomissa.”

 

Ilta-Sanomat. Uutiset. Maanantai 23.05.2005. (Kirjoittajan nimeä ei mainita) Tanja Karpela vaikenee virheistä.

(Ensimmäisen uutisaukeaman alaosassa vasemmalla 8/12 palstaa. Kirjoittajan pieni kuva. Kuvassa ministerin kasvokuva 2 palstaa). Samankorkuisena vieressä oikealla “Avoin kirje”.)

 

8

 

Ilta-Sanomat. Uutiset. Avoin kirje. Maanantai 23.05.2005.

“Avoin kirje. Ministeri Tanja Karpelalle.

 

Kulttuuriministeri Tanja Karpela, väititte viime lauantaina STT:lle lähettämässänne avoimessa kirjeessä, että Ilta-Sanomat julkaisi 21.5. Teistä 18 väärää väitettä ja loukkaavia vihjailuja.

Sekä Te että erityisavustajanne, oikeustieteen kandidaatti Seija Turtiainen kuitenkin kieltäydytte yksilöimästä ainuttakaan väitteistänne.

Syytätte, mutta ette kerro, miksi ja mistä syytätte.

Syytöksenne saivat laajaa huomiota ja myös pääministeri Matti Vanhanen kommentoi niitä.

Syytösten esittäjänä Teidän tulee vähintäänkin kertoa, mistä on kyse.

Ellette yksilöi väitteitänne, minulla ei päätoimittajana ole myöskään mahdollisuutta korjata mahdollisia virheitä sananvapauslain edellyttämällä tavalla.

 

Antti-Pekka Pietilä vastaava päätoimittaja Ilta-Sanomat”

 

(Ensimmäisen uutisaukeaman alaosassa oikealla 4/6 palstaa. Kirjoittajan pieni kuva. Samankorkuisena vieressä vasemmalla juttu: “Tanja Karpela vaikenee virheistä”.)

 

9

 

Tanja Karpelan kotisivulta. (Tiistaina 24.05.2005).
http://www.tanjakarpela.net/

 

Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä perää minulle osoittamassaan avoimessa kirjeessä 23.05.2005 minua yksilöimään väitteeni 18 väärästä väitteestä ja loukkaavasta vihjailusta.

 

Olen listannut väärät väitteet ja perustellut ne. Tarkistuslaskennassa vääriä väitteitä osoittautui olevan 27. Näiden väitteiden lisäksi päätoimittaja Pietilä vihjaa loukkaavasti.

 

Väärät väitteet Ilta-Sanomissa 21.05.2005

 

A) Antti-Pekka Pietilän kirjoitus Julkisuudella ratsastaja putosi

¤¤¤

"Tanja Karpela on äänestäjien suosikki, mutta ministerinä raakile. Hänen osaamisensa ei riitä valtioneuvoston jäsenyyteen. Tämän Karpela on itse myöntänyt avustajilleen ja luottotoimittajilleen."

 

Vääriä väitteitä kolme. 1) Olen valtioneuvoston jäsenenä mielestäni onnistunut jo tähän mennessä saamaan hyviä tuloksia, jotka näkyvät mm. valtion talousarviossa. 2) En ole missään vaiheessa tällaista puhunut. 3) En edes tiedä ketkä ovat luottotoimittajiani.

¤¤¤

 

"Karpelalla ei ole elävää kiinnostusta kulttuuriin."

 

Väärä väite 4. Ei pidä paikkaansa.

¤¤¤

 

"Hänen kotonaan ei ole ollut edes kirjahyllyä"

 

Väärä väite 5. Olohuoneessani ei ole kirjahyllyä, makuuhuoneessa on.

¤¤¤

 

"Hän ei ole harrastanut elokuvia".

 

Väärä väite 6. Elokuvat ovat suorastaan intohimoni. Minulla on laaja kokoelma elokuvia kotonani.

¤¤¤

 

"Ensimmäisen kerran elämässään hän kävi oopperassa seurustellessaan Sauli Niinistön kanssa."

 

Väärä väite 7. Olen jo lapsena käynyt lukuisia kertoja oopperassa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tämän voivat vanhempanikin todistaa.

¤¤¤

 

"Karpela on tavoitellut aktiivisesti julkisuutta."

 

Väärä väite 8. Viime vuosien aikana haastattelupyyntöjä on tullut satoja. En ole voinut suostua kuin murto-osaan. Olen pyrkinyt kohtelemaan lehtiä tasapuolisesti.

¤¤¤

 

"Kun haluttiin vahvistaa Suomen kansalle seurustelu Niinistön kanssa, valokuvaajat kutsuttiin eduskunnan kahvilaan"

 

Väärä väite 9. Eduskunnan kahvilassa on jatkuvasti valokuuvaajia. Puhemies Lipponen on aiheellisesti vaatinut ruokarauhaa kuvaajilta. Sauli Niinistö kertoi minulle, että Ilta-Sanomien Hannu Savola vonkasi kuvaa ja sanoi, että suostumalla yhteiseen kuvaan, saisimme olla rauhassa.

¤¤¤

 

"Kun perheidylliä pönkitettiin, Karpela pyysi kuvaajat sirkukseen ikuistamaan, lapsensa ja silloisen miesystävänsä Niinistön."

 

Väärä väite 10. En ole ollut yhteydessä yhteenkään kuvaajaan, en myöskään toimittajaan.

¤¤¤

 

"Myös ero Niinistöstä muuttui etusivun jutuksi, kun naistenlehti sai avomielisen haastattelun ja tuoreet kuvat"

 

Väärä väite 11. Jätimme ilmoituksen kihlauksen purkamisesta yhdessä. En ole antanut haastattelua erosta. Jos Pietilä viittaa Me Naiset-lehden juttuun niin siinä aiheena oli arvomaailmani. Tästäkin haastattelusta Ilta-Sanomat irrotti yhden lauseen ja tulkitsi sitä tarkoitushakuisesti.

 

¤¤¤

 

"Karpelalla on ylikehittynyt pyrky julkisuuteen ja tarve selata kaikki lehdet nähdäkseen kuvansa".

 

Väärä väite 12. Ei pidä paikkaansa.

¤¤¤

 

"Missinä opittu julkisuudella ratsastaminen nosti hänet kansansuosioon ja eduskuntaan."

 

Väärä väite 13. Tämä väite on demokratian ja äänestäjien halveksuntaa. Ensimmäisissä vaaleissa varmasti auttoi osaltaan se, että olin julkisuuden henkilö. Tein kovasti töitä saavuttaakseni uskottavuuden poliitikkona. Perehdyin asioihin ja vuoden 1999 vaaleissa sain vajaat 5000 ääntä. Työni eduskunnassa ja sen sivistysvaliokunnassa sai tunnustuksen vuoden 2003 vaaleissa, koska peräti 19 000 uusmaalaista äänesti minua. Toisissa vaaleissa olin näytön antanut poliitikko enkä missi.

¤¤¤

 

"Ministerin työ vaatii muutakin kuin näyttävyyttä. Pitäisi olla muitakin näyttöjä kuin hindujumajumalan halaaminen ja Paaville polvistuminen."

 

Väärä väite 14. Kulttuuriministrin toimialan määrärahat ovat kasvaneet sinä aikana kun olen toiminut ministerinä yhteensä noin 12 %. Tulevina vuosina taiteen, liikunnan ja nuorisotyön määrärahat tulevat nousemaan koska ns. jakosuhdelaki saatiin voimaan. Olen mm. antanut esityksen tekijänoikeuslain uudistamisesta, nuorisolaista ja käynnistänyt ohjelman lasten suojelemiseksi mediaväkivallalta.

¤¤¤

 

"Karpela tietää, ettei hänen yksityisyydestään ole kerrottu julkisuudessa edes murto-osaa. Kirjavat ihmissuhteet, niiden jälkipyykit ja ex-partnereiden katkerat tilitykset on jätetty julkaisematta häveliäisyyssyistä."

 

Tämä on loukkaavaa vihjailua.

¤¤¤

 

B) Sanna Ukkolan juttu Uhri vai hyväksikäyttäjä?

¤¤¤

 

"Stt:lle lähettämässään tiedotteessa erityisavustaja Seija Turtiainen totesi: "Se ei ole työperäistä stressiä, vaan hänellä on lööppisaastan myrkyttämä keho"

 

Väärä väite 15. Erityisavustaja ei lähettänyt tiedotetta. Stt:n toimittajan tiedusteluun erityisavustaja kertoi oman näkemyksensä.

¤¤¤

 

"Entinen alusvaatemalli alkoi eduskunnassa vastustaa pornoa."

 

Väärä väite 16. En ole eduskunnassa toiminut tässä asiassa. Toimittaja tarkoittanee opetusministeriössä käynnistämääni hanketta lasten ja nuorten mielen suojaamiseksi mediaväkivallalta. Olen ehdottanut, että rikollista aineistoa kuten pedofiliaa ja kovaa pornoa sisältäville sivustoille pääsy estettäisiin lapsilta.

¤¤¤

 

"Viime vaaleihin Karpela lähti tarkasti suunnitellulla ohjelmalla, joka sisälsi lukemattomia lehtihaastatteluja ja kansijuttuja"

 

Väärä väite 17. Mitään tällaista ohjelmaa ei ole ollut. Jokainen lehti tekee omat suunnitelmansa ja ne myös itse päättävät millaisia juttuja kirjoittavat ja kenestä.

¤¤¤

 

"Hän linnoittautui sihteerin ja erityisavustajan taakse."

 

Väärä väite 18. Jokaisella ministerillä on sihteeri ja erityisavustaja, koska ministeri ei voi itse ottaa vastaan kaikkia puheluja ja viestejä, joita virkamiehiltä, lehdistöltä ja kansalaisilta tulee.

¤¤¤

 

"Karpela haluaa kontrolloida, mitä hänestä kirjoitetaan ja kuka kirjoittaa. Ministeri valikoi tarkoin luottotoimittajansa, jotka varmasti kirjoittavat hänestä positiiviseen sävyyn"

 

Väärä väite 19. Lehti itse määrää kuka toimittaja tekee jutun. Kommentteja ja lausuntoja annan päivittäin puhelimitse ja mm eduskunnassa edustettuina oleviin lehtiin ja tv:hen. Silloin kun kyseessä on suuri haastattelu, faktat tarkistetaan, sävyyn en luonnollisestikaan voi vaikuttaa. Olisi mukava tietää ketkä ovat näitä väitettyjä luottotoimittajia.

¤¤¤

 

"Moni juttu esimerkiksi Niinistön ja Karpelan suhteesta oli ministerin itsensä tehtailema."

 

Väärä väite 20. Ei pidä paikkaansa.

¤¤¤

 

"Esimerkiksi kuuluisa kuva, jossa Sauli Niinistö ja Tanja Karpela istuivat kahvilla eduskunnan kuppilassa oli tarkkaan harkittu julkisuustemppu."

 

Väärä väite 21. Ks. väärä väite 10.

¤¤¤

 

"Kun Ilta-Sanomat ei vuoteen kirjoittanut Karpelasta isoa lauantain kansijuttua, hänen silloinen erityisavustajansa otti yhteyttä Ilta-Sanomien toimittajaan ja pyysi tätä lounaalle keskustelemaan yhteisistä työkuvioista"

 

Väärä väite 22. Kansanedustajlla ei ole erityisavustajia. Ilta-Sanomien toimittaja pyysi haastattelua ja vetosi siihen, etten ollut pitkään aikaan antanut Ilta-Sanomille haastattelua.

¤¤¤

 

"Kun Tanja Karpela oli lähdössä Intiaan Amma-keskukseen, hän otti yhteyttä Ilta-Sanomien päätoimittajaan Antti-Pekka Pietilään. Ministeri yritti käydä kauppaa ja toivoi mahdollisimman myönteisiä juttuja Intian matkasta. Pietilä ei ehdotukseen suostunut."

 

Väärä väite 23. Soitin päätoimittaja Pietilälle toivoen, ettei Ilta-Sanomat lähetä toimittajaa ja valokuvaajaa perääni laisinkaan. Halusin viettää lomani rauhassa lasteni kanssa. Laitoin tiedon matkastani nettisivuilleni selvittääkseni, ettei yksityinen lomamatkani ole ristiriidassa kirkkoministerin tehtävieni kanssa.

¤¤¤

 

"Erityisavustaja Turtiainen muodostaa ministerin ja toimittajien välille muurin, jonka läpi tihkuu vain avustajan nuotittamia latteuksia."

 

Väärä väite 24. Kaikilla ministereillä on erityisavustaja. Erityisavustajan tehtävä on toimia yhteyshenkilönä. Ministerinä itse vastaan puheistani.

¤¤¤

 

"Ministeri Karpelalla alkaa olla pula poliittisista tukijoista."

 

Väärä väite 25. Yhteistyö on ollut erinomaista ministerikolleegojen, eduskuntaryhmän ja koko eduskunnan kanssa.

¤¤¤

 

"Opetusministeriön pitkäaikainen työntekijä ja lukuisia ministereitä nähnyt keskustavaikuttaja katsoo Karpelan jääneen yksin, kun häntä ministerikauden alkuvaiheissa tukenut ylijohtaja Kalevi Kivistö, itsekin entinen kulttuuriministeri jäi eläkkeelle. Sen jälkeen Karpelalla ei ole ollut korkean tason virkamiestukijaa ministeriössä."

 

Väärä väite 26. Luotan virkamiehiini sataprosenttisesti. Ilta-Sanomat väitti valheellisesti runsas vuosi sitten, että savustan Kalevi Kivistön eläkkeelle, jotta voisin nimittää ylijohtajaksi keskustalaisen. Kalevi Kivistö oli erinomainen ylijohtaja ja hänen seuraajansa Riitta Kaivosoja niin ikään ollut erinomainen ylijohtaja. Opetusministeriön kansliapäällikkö Markku Linna on ministeriön korkein virkamies. Välimme ovat luottamukselliset ja myös hänen tukeensa olen aina voinut luottaa.

¤¤¤

 

"Karpelan poliittista yksinäisyyttä lisäsi kihlauksen purkautuminen Sauli Niinistön kanssa. Tämä oli joka tapauksessa poliittinen sparraaja ministerinä kokemattomalle kihlatulleen."

Väärä väite 27. Seurusteluni Sauli Niinistön kanssa perustui ihan muuhun kuin politiikkaan. Sauli oli hyvä kumppani ja toinen toisiamme yhteisellä taipaleella tuimme, mutta poliittinen sparraaja hän ei luonnollisestikaan minulle ollut.

¤¤¤

   

Avoin kirje vastaavalle päätoimittajalle Antti-Pekka Pietilälle 21.5.2005

Etusivu | Sanottua | Tapahtunutta | Juoruista jorinaa
Kuka olen | Palaute | Linkit | Arkisto
Copyright © 2003-2005
Tanja Karpela
Karpelan sivu loppuu.

 

(¤¤¤ - erottimet lisätty nettisanomissa.)

 

10

Linkkejä, aluksi:

Karpela.

Opintotuen
korotukset!  Kootut selitykset. Tanja Karpela ja Suvi Lindén. Uutena Kaarina Dromberg! Myös Tytti Isohookana-Asunmaatakin vielä muistetaan! 2004/08/12/karpeladromberg.htm

 

Antti-Pekka Pietilä ja kumppanit.

Vuotaja nähty eduskuntatalon katolla!
Ilta-Sanomien toimittaja Pekka Ervasti ja päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä poistuivat samaan aikaan viereisen Nykytaiteen museon, Kiasman kautta Sanomataloon. Sylttytehtaalle ei valokuvaajamme päässyt vaan joutui tyytymään ulkokuviin. 2003/06/12/etusivu.htm

 

Alkuperäistä kantta koristi pääministeri Anneli Jäätteenmäki Saddam Husseinin rinnalla. Etusivun teksti: "2003 KAIKKI LOPUT. Tämä vuosi muistetaan Saddam Husseinin kukistumisesta ja Anneli Jäätteenmäen pääministeriuran katkeamisesta. Mistä muusta?" Alkuperäistä Ilta-Sanomien Plus-liitteen kantta mukaillen:Tämä vuosi tullaan muistamaan Saddam Husseinin kukistumisesta ja ministeri Aatos Erkon lehtien journalismista. 2004/01/01/aatoserkko.htm

 

Suuri journalisti-palkinto 2003. Rikoksesta epäillyn ja todisteita hävittäneen lehden toimittaja sai suuren journalistipalkinnon! 2004/03/11/journalistipalkinto.htm 

 

Pekka Ervasti Irakgate-kirjansa haastattelussa Nelosen uutisissa keskiviikkona 02.06.2004: "No Jäätteenmäki itse kieltäytyi haastattelusta ja ja teki jonkun verran töitä sen eteen että keskeiset keskustavaikuttajat eivät antaisi minulle haastatteluja. Yhtä lukuunottamatta nää vetoomukset kuitenkin kaikuivat kuuroille korville." 2004/06/03/ervastinelonen.htm

 

Lyö lyötyä! Antti-Pekka Pietilä. Ilta-Sanomat.
Silmät kiiluen päätoimittaja ilmoitti, että kyseinen henkilö "ei ole puolustuskyvytön" ja jatkoi: "Aikuisilla ihmisillä on vastuu omista teoistaan". 2004/09/02/nykanen.htm

 

SanomaWSOY

SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!
Irak-vuoto-asiakirjat olivat Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan salaisia. Ilta-Sanomat julkisti niitä kuitenkin neljään eri kertaan, siis rikkoi lakia toistuvasti jatkuvasti. 2004/03/25/etusivu.htm

 

Puolueeton ja puolueellinen lehdistö. Seuraaviin pykäliin on pääpiirteittäin hahmoteltu demokraattisen lehdistön tehtävät. Viikkosanomat 29.8.1958.  Päätoimittaja Aatos Erkko, toimituspäällikkö Simopekka Nortamo. Pääkirjoitus.
2005/04/21/puolueetonerkko.html

 

SanomaWSOY luopuu oikeudestaan ostaa Töölönlahdelta toinen tontti. & Tämä riitti!
Kysyä voi vain, oliko yhtiön tiedossa mahdolliset rikosilmoitukset ja mahdolliset poliisitutkinnat valtion ja kaupungin virkamiesten toimista. Rupesi näet näyttämään samanlaiselta kuin valtionsyyttäjän (?) käynnistämät tutkimukset oikeus- ja poliisitalojen vuokrasopimuksista, joista ei mitään hämärää kuitenkaan löytynyt. Virkamiesten toiminta näytti siltä, että heidän toimintansa oli vuosien varrella aina sopusoinnussa SanomaWSOY:n optiotontin toteutumisen kannalta. 2005/04/28/helsinginsanomatluopuu.html

 

Sauli Niinistö

Special
2003/02/06/niinistokuva.htm

 

Tässä kaikki?

Karpela vs. Pietilä.
“Ilta-Sanomien päätoimittaja Antti-Pekka Pietilän Canossan matka. Siinä tämän jutun uusi alanimi. Päänimi 'Karpela vs. Pietilä' on kuitenkin enemmän kuin äkkiseltään luulisi." 
Uhri vai hyväksikäyttäjä.
Julkisuudella ratsastaja putosi.
Karpela yhä vakavasti sairas.
Karpela syyttää Ilta-Sanomia valheellisista jutuista.
Karpelan avoin kirje.  
Tanja Karpela vaikenee virheistä.
Avoin kirje. Ministeri Tanja Karpelalle.
Väärät väitteet Ilta-Sanomissa 21.05.2005.
Linkkejä, aluksi.

 

Sanomanetti.

Linkit joka numeroon ja haku

 

11

 

Tulossa!

Tulossa: Tanja Karpela
Tulossa: Antti-Pekka Pietilä
Tulossa: Ilta-Sanomat
Tulossa: Helsingin Sanomat
Tulossa: SanomaWSOY
Tulossa: Paavo Lipponen
Tulossa: Anneli Jäätteenmäki
Tulossa: Matti Vanhanen

 
     

Sanomanetti tiistaina 17.05.2005.

 

Väärää tietoa verotuksen kustannuksista ja vaikutuksista. Oikaisu ja anteeksipyyntö viipyi.

 Erään tutkimuksen anatomia:Jaana Kurjenoja : "Veropolitiikka ja verotuotot." Veronmaksajat. Lue!

Yle poisti tämän uutisen katselun nettisivuiltaan!
Lue!

Lue myös!   Väärää tietoa työttömyydestä. Anne Brunila. Työttömyyden hoitoon mallia Tanskasta. Helsingin Sanomat maanantaina 9. elokuuta 2004. Lue!

Kuvia.
White House Evacuated. Live.
Leif Salmén. Voiton päivä?
Päivän kuva Hiukan jännittää.
Illan kuva. Punainen ilta.
Monica Zetterlund. 1937-2005.


Kuvia:
Tyttöjä ja muita kuvia. 2005/05/12/etusivu.htm

 

Kuvia ja tekstejä.
Kuva. Työttömät nuoret ilmoittautumassa EU:n nopean toiminnan -joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina.
2005/05/10/etusivu.htm 

"Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan." 2005/05/10/sinkkiarkut.htm       

Supernova. Kuvitelma mahtipontisesta sotilasparaatista. 2005/05/10/kuvasupernova.htm 

Kuva. Kukka äidille sunnuntaina 08.05.2005. 2005/05/10/kuvakukkaaidille.htm 

Pääkirjoitus. EU:n perustuslaista halutaan kansanäänestystä. 2005/05/10/paakirjoitus.htm 

"Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään."
2004/03/25/etusivu.htm

 

 etusivulle!



Kuvia:


 


 

Ilta-Sanomat. Maanantai 23.05.2005. Etusivulla: "Ministeri Karpela vaikenee virheistä". Kuva: Pertti Manninen.


23.05.2005.
       
  

 TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: mailto:Sanomanetti@hotmail.com Copyright sanomanetti.fi 2005/359. Sivut: 24.05.2005,   (nettiin 24.05.2005, linkit 25.05.2005).   

Sanomanetti  - 2005/05/24 - etusivu - Karpela vs. Pietilä. - Tanja Karpela, Antti-Pekka Pietilä -avoin kirje - kirjoituksia ja vastauksia, kommentteja Pertti Manninen . - 24.05.2005 - kuva - kuvat - pertti manninen - Sanomanetti.


etusivulle /sivun alkuun!



uusimpaan!

 

Linkit tarkistettu, html-koodi kiillotettu 2011-09-18. Sivujen osittainen jako johtui aikoinaan vallinneista linjaongelmista. pm. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. Pertti Manninen. .
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.